Кулінарія

Борщ з квасолею і рибою

Інгредієнти:

сріблястий хек – 500-600 г;

буряків – 5-6 шт. ;

свіжа або квашена

білокачанна капуста – 300-350 м;

морква – 1 шт. ;

корінь петрушки – 0,5 шт. ;

ріпчаста цибуля – 1 головка;

томатне пюре – 3 ст. ложки;

маргарин або рослинне

олія – 2 ст . ложки;

цукор – 1 Ч. ложка;

оцет 3 %-ний – 1 ст. ложка;

сметана – 4 Год . ложки;

зелень – 0,5 Ч. ложки;

спеції – за смаком.

Приготування:

Рибу нарізати шматочками, скласти в каструлю . Залити водою і варити на повільному вогні 15-20 хв .

Буряк нарізати соломкою і тушкувати в сотейнику 25-30 хв. спочатку на сильному вогні, а потім на слабкому. Додати цукор, жир, томатне пюре, оцет (для збереження забарвлення буряка).

Посудину щільно закрити кришкою. Щоб буряк не пригоріла, її потрібно зрідка перемішувати і додати трохи бульйону або води.

Цибулю дрібно нарізати і пасерувати з корінням і жиром. З’єднати з буряком за 5-10 хв до закінчення її гасіння .

У киплячий рибний бульйон додати капусту, а після закипання, додати тушкований буряк і варити 25 – 30 хв. Перед закінченням варіння додати в борщ оцет, лавровий лист, чорний перець (5-6 горошин), сіль.

У порційні тарілки покласти по шматочку гарячої відвареної риби, налити борщ, додати сметану і дрібно нарізану зелень.