Млинці з м’ясним пригрівом
Пишний ніздрюватий дріжджовий блін, просочений маслом, – старовинне російське блюдо, історія якого починається з народного святкування Масляної. Тісто для них російські господині замішували за 5-6 год до випікання, починаючи з дріжджової опари і поступово додаючи всі необхідні інгредієнти. Млинці можна приготувати з різних видів борошна, роблячи м’ясні, овочеві, рибні або фруктові колесо до воза.
Інгредієнти:
Тісто:
- 400 мл теплого молока (35-40 °С)
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 20-40 г свіжих дріжджів
- 20 мл розтопленого вершкового масла або свинячого жиру (можна замінити рослинним маслом)
- 20 г цукру
- 1 ч. л. солі
рослинна олія для смаження
Пригрів:
- 300-500 г жирної свинини (шийна частина)
- 1 велика цибулина
- 1 ч. л. приправи для смаження м’яса (суміш мелених перців, мелений коріандр)
- сіль – за смаком
Для подачі:
сметана, вершкове масло
Приготування:
Всипати борошно в молоко з розчиненими сіллю, цукром і розім’ятим в ньому дріжджами. Перемішати до однорідності. Додати яйце і розтоплене масло або жир, перемішати. Залишити тісто на 1-2 год в теплому місці. Знову перемішати в кінці. Нарізати свинину брусками і очищену цибулю – тонкою соломкою. Додати спеції і сіль. Обім’яти, щоб цибуля виділив сік. Вилити трохи млинцевого тесту на добре розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Зверху викласти свинину з цибулею відразу ж. Перевернути млинець і смажити 5-6 хв до готовності. Подати з вершковим маслом або сметаною.
Варіант приготування
Інший спосіб випікання млинців з припеком – викласти на добре розігріту сковороду порцію начинки і залити її рівномірно тестом. Коли низ підсмажиться, перевернути.