Кулінарія

Пиріг манник. Шалено смачний!

Інгредієнти:
1 стакан Борошно
1 склянку Манка
1 склянка Кефір
стакан Цукор неповний
100 гр. Масло вершкове
Яйце 2 шт.
0,5 ч. л. Сода

Приготування:
Стакан манки заливаємо кефіром. Добре перемішуємо і залишаємо манку набухати, приблизно на 40 хвилин. Додаємо до набряклої в кефірі манці яйця, цукор і розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло. Все гарненько перемішуємо (можна скористатися міксером). Додаємо борошно і соду. Соду гасити не потрібно, так як потрібну для реакції кислоту нам дасть кефір. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Тісто викладаємо у форму (у мене форма діаметром 22 см). Ставимо випікатися пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Для цього просто протикаємо пиріг в серединці, якщо зубочистка суха, значить пиріг готовий. Даємо охолонути у формі. Дістаємо пиріг з форми і присипаємо цукровою пудрою.
Смачний, м’який, розсипчастий ніжний пиріг готовий!
Приємного Вам чаювання!