Кулінарія

Рагу з курки і овочів

Всі овочі в цьому рагу такі різнокольорові й яскраві, що відразу піднімається настрій і підвищується апетит. Рагу на перший погляд просте, але дуже смачне, соковите і ароматне блюдо. Готувати його можна часто і багато, причому з різними змінами і доповненнями за своїм смаком.

Інгредієнти:
куряче філе 2 шт;
картопля 5 шт. ;
цибуля-1 шт;
морква 1 шт. ;
болгарський перець-1 шт;
брокколі 150-200 грам;
вода або бульйон 1-2 склянки;
томатний соус 100 г;
сметана-100 грам;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець, спеції;
свіжа зелень.

Приготування:
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії до прозорості.
Моркву нарізати кружальцями, болгарський перець квадратиками, додати до цибулі і тушкувати кілька хвилин.
Куряче філе нарізати скибочками і обсмажити на окремій сковороді до золотистого кольору.
Картоплю нарізати кубиками.
У каструлю з товстим дном або казан додати тушковані овочі, картоплю і обсмажену курку, залити бульйоном або водою, накрити кришкою і тушкувати до м’якості картоплі. Посолити і поперчити.
Броколі розділити на суцвіття.
Сметану змішати з томатною пастою.
Додати в каструлю сметанно-томатну суміш, брокколі, спеції за смаком і прогріти на середньому вогні 5-6 хвилин.
Готову страву прикрасити зеленню і за бажанням заправити сметаною.
Приємного апетиту!