Рибник з цибулею
Рибник – закритий пиріг з рибною начинкою. Традиційно його можна подавати гарячим, холодним, в якості основного або закусочного страви. Для приготування такого пирога підходить лосось, горбуша або поєднання більш жирної і сухої риби, смак якої добре підкреслює суміш зеленого і ріпчастої цибулі.
Інгредієнти:
Тісто:
- 300 г борошна
- 100 мл води
- 30-40 мл рослинного масла
- 30 г цукру
- 1 яйце
- 5-8 г сухих дріжджів
- сіль – за смаком
Начинка:
- 150-200 г філе прісноводної риби (наприклад, судака)
- 1 велика цибулина
- 50 р зеленого цибулі
- 1 відварене яйце
- 1 яйце для змащування
- 2-3 гілочки кропу
- рослинна олія для смаження
- приправа для рибних блюд (не лимонна) – за смаком
- сіль – за смаком
Приготування:
Замісити тісто: у теплу ємність (30-40 °С) влити розведені у воді дріжджі, додати цукор, сіль, яйце, борошно і ретельно перемішати. Влити рослинне масло. Вимісити тісто до однорідності і еластичності. Залишити підходити на 1,5–3 год, роблячи за цей час 2-3 обминки. Нарізати очищений ріпчасту цибулю великими півкільцями, дрібно порізати зелену цибулю. Обсмажувати цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом 5-8 хв. Додати в сковороду рубаний зелений лук, обсмажувати 1-2 хв. Порубати відварене яйце. Посипати сіллю і приправою нарізане рибне філе. Розкачати два коржі на посипаній борошном робочій поверхні з розділеного навпіл тесту. Перекласти один корж на посипаний борошном деко. Викласти смажену цибулю на корж. Зверху посипати нарізаною відварним яйцем і рівномірно розкласти рибне філе. Кріп дрібно порубати. Зверху присипати начинку кропом. Накрити другим коржем. Змастити злегка збитим яйцем і защипати краї. Проколоти пиріг в декількох місцях і дати йому постояти 20-30 хв, змастити рештою яйцем. Випікати рибник в розігрітій духовій шафі при 200-220 °С до золотистої скоринки.