Кулінарія

Рибник з цибулею

Рибник – закритий пиріг з рибною начинкою. Традиційно його можна подавати гарячим, холодним, в якості основного або закусочного страви. Для приготування такого пирога підходить лосось, горбуша або поєднання більш жирної і сухої риби, смак якої добре підкреслює суміш зеленого і ріпчастої цибулі.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 300 г борошна
  • 100 мл води
  • 30-40 мл рослинного масла
  • 30 г цукру
  • 1 яйце
  • 5-8 г сухих дріжджів
  • сіль – за смаком

Начинка:

  • 150-200 г філе прісноводної риби (наприклад, судака)
  • 1 велика цибулина
  • 50 р зеленого цибулі
  • 1 відварене яйце
  • 1 яйце для змащування
  • 2-3 гілочки кропу
  • рослинна олія для смаження
  • приправа для рибних блюд (не лимонна) – за смаком
  • сіль – за смаком

Приготування:

Замісити тісто: у теплу ємність (30-40 °С) влити розведені у воді дріжджі, додати цукор, сіль, яйце, борошно і ретельно перемішати. Влити рослинне масло. Вимісити тісто до однорідності і еластичності. Залишити підходити на 1,5–3 год, роблячи за цей час 2-3 обминки. Нарізати очищений ріпчасту цибулю великими півкільцями, дрібно порізати зелену цибулю. Обсмажувати цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом 5-8 хв. Додати в сковороду рубаний зелений лук, обсмажувати 1-2 хв. Порубати відварене яйце. Посипати сіллю і приправою нарізане рибне філе. Розкачати два коржі на посипаній борошном робочій поверхні з розділеного навпіл тесту. Перекласти один корж на посипаний борошном деко. Викласти смажену цибулю на корж. Зверху посипати нарізаною відварним яйцем і рівномірно розкласти рибне філе. Кріп дрібно порубати. Зверху присипати начинку кропом. Накрити другим коржем. Змастити злегка збитим яйцем і защипати краї. Проколоти пиріг в декількох місцях і дати йому постояти 20-30 хв, змастити рештою яйцем. Випікати рибник в розігрітій духовій шафі при 200-220 °С до золотистої скоринки.