Кулінарія

Розсольник з куркою

Інгредієнти:

курка – 1 кг;

картопля – 4 шт. ;

огірки (солоні) – 2 шт. ;

морква – 1 шт. ;

ріпчаста цибуля – 2 шт. ;

перець чилі – 1 шт .

огірковий розсіл- % склянки;

рослинне масло – 2 ст. ложки;

оцет – 1/2 ч. ложки;

сіль, чорний мелений перець,

зелень – за смаком.

Приготування:

Курку залити холодною водою і варити протягом години . Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на середній тертці. На сковороді розігріти трохи рослинного масла, додати оцет . Обсмажити цибулю і моркву, потім влити в сковороду 50 г курячого бульйону, посолити і поперчити. Тушкувати овочі до м’якості.

Коли курка звариться, вийняти м’ясо з каструлі і дати йому охолонути. У каструлю з бульйоном покласти цибулю і моркву, перемішати і залишити кипіти на повільному вогні. Додати в каструлю з бульйоном цілком перчик чилі, посолити і поперчити за смаком, зменшити вогонь до мінімуму. За тим засипати в каструлю нарізану кубиками картоплю . Остигле куряче м’ясо звільнити від кісток і зайвого жиру і нарізати невеликими шматочками. Солоні огірки очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Помістити в каструлю з супом шматочки курки і огірка і влити огірковий розсіл. Дати покипіти на слабкому вогні приблизно 20 хв. вимкнути вогонь І дати супу постояти на плиті з закритою кришкою 15 – 20 хв. Подавати суп зі сметаною і дрібно посіченою зеленню .