Город

Що робити, якщо квашена капуста стала склизкой

Основною причиною появи слизу на квашеній капусті є патогенна мікрофлора. Коли молочнокислих бактерій і мікроорганізмів стає занадто багато, зовнішній вигляд капусти псується, як і її смак.

У чому квасити капусту

Як правило, вибирається посуд із пластику, скла або емальовані ємкості. Тара повинна бути максимально чистою.

Емальовані каструлі не повинні мати сколи. Якщо вони є, то незабаром розсільна рідина вступить в реакцію з металом. Можна квасити капусту в сталевих каструлях, не мають нікелю в складі.

Не варто використовувати пластикові ємності. Можна скористатися тарою з харчового пластику, проте вкрай не рекомендується брати пластикове відро, не призначене для продуктів.

Солити потрібно тільки пізні і середньостиглі сорти овоча. Така капуста більш солодка та соковита. Якщо в ній мало цукру, то ферментація затягнеться. Щоб утворилася молочна кислота, знадобиться більше часу.

Питання використання додаткових інгредієнтів

Класичний рецепт передбачає використання моркви. Є рецепти з кислими ягодами, яблуками і спеціями. Іноді в квашену капусту додають буряк, болгарський перець і навіть кавун. Все це потрібно ретельно мити і висушувати, щоб мінімізувати розвиток бактерій. Кмин і ягоди повинні бути звільнені від зайвих гілок. Коренеплоди потрібно попередньо очищати від шкірки.

Деякі перераховані продукти збільшують кислотність середовища, а інші, навпаки, знижують її. Від цих особливостей і буде залежати термін бродіння і якість страви.

Технологія приготування допускає таку кількість інгредієнтів:

  • Яблук до 8 %.
  • Брусниці або журавлини до 2 %.
  • Морквини до 3 %.
  • Кмину до 0,0 5%.
  • Кілька лаврових листів.

Обов’язковим інгредієнтом є сіль. Йодована виступає антисептиком. Вона не дає розвинутися молочнокислому бродінню занадто сильно.

Як виправити положення

При появі слизу потрібно злити з капусти рідина, розчинити в ній сіль і знову залити рідину. Тару слід прибрати від плити або батареї. На сонці банки також ставити не можна. Після ферментації квашену капусту слід зберігати в холодильнику або льосі при температурі не більше 2 градусів.

Слизька квашена капуста найімовірніше безпечна. Але тільки якщо у неї немає неприємного аромату і цвілі.

При появі сумнівів продукт можна використовувати для приготування щів або тушкованої капусти з м’ясом.

Що робити, щоб не допустити склизкости

Щоб квашена капуста не мала слизу, потрібно для заготовок вибирати тільки високоцукрові сорти овоча. Капусту і інші інгредієнти слід ретельно перебирати, не допускаючи примірників з гнилими плямами.

Можна використовувати кам’яну або велику сіль. Так буде виділятися більше соку з капусти. Оптимальна кількість солі – 1 велика ложка на кілограм подрібненої капусти. Овоч не можна утрамбовувати до країв банки. Важливо забезпечити температуру до 22 градусів при ферментації і до 2 градусів при зберіганні страви.