Кулінарія

Відкритий пиріг з рибою і картоплею

Для застілля такий пиріг краще подавати в теплому вигляді. Холодним він буде ідеальний для пригощання під час заміської поїздки або перекусу на роботі чи навчанні. Начинка може бути з будь-якої риби або асорті. Приготуйте відкритий пиріг по цьому рецепту з фаршем з лосося. Це соковита риба, яка при запіканні виділяє жир, насичуючі картоплю і насичує його рибним ароматом.

Інгредієнти:

  • Опарне тісто:
  • 300 г борошна
  • 80 мл теплого молока (35-40 °С)
  • 40 мл рослинного масла
  • 1 яйце
  • 30 г цукру
  • 20 г свіжих (10 г сухих) дріжджів
  • щіпка солі

Начинка:

  • 200-300 г філе лосося
  • 100-200 г відвареної картоплі
  • 50-100 г твердого сиру (наприклад, російського)
  • 1 невелика цибулина
  • 1 відварене яйце
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 1 ч. л. приправи для рибних страв
  • сметана для змазування пирога
  • рослинна олія для смаження
  • сіль – за смаком

Приготування:

Розвести дріжджі в молоці, процідити і залишити на 10 хв для активації. Всипати половину борошна, перемішати до однорідності, присипати борошном і залишити в теплому місці на 2 год. Всипати в опару борошно, цукор, сіль, додати яйце, вимішати і залишити на 30-60 хв. Влити рослинне масло і вимісити. Місіть тісто, поки воно підходить, 2-3 рази. Обсмажувати очищений подрібнений цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності. Порубати зелень і всипати до цибулі. Додати суміш до картоплі і зробити пюре. Нарізати лосося смужками товщиною 5 мм, посипати сіллю і приправою. Яйце порубати. Розкачати тісто в корж товщиною 1 см на посипаній борошном поверхні і перекласти його на посипаний борошном деко. Рівномірно розподілити пюре по коржику, розкласти лосося і нарізане варене яйце. Натерти сир на тертці і посипати пиріг, підвернути наверх краю коржі, змастити сметаною, випікати в розігрітій духовій шафі при 200 °С до золотистої скоринки.