Відкритий пиріг з рибою і картоплею
Для застілля такий пиріг краще подавати в теплому вигляді. Холодним він буде ідеальний для пригощання під час заміської поїздки або перекусу на роботі чи навчанні. Начинка може бути з будь-якої риби або асорті. Приготуйте відкритий пиріг по цьому рецепту з фаршем з лосося. Це соковита риба, яка при запіканні виділяє жир, насичуючі картоплю і насичує його рибним ароматом.
Інгредієнти:
- Опарне тісто:
- 300 г борошна
- 80 мл теплого молока (35-40 °С)
- 40 мл рослинного масла
- 1 яйце
- 30 г цукру
- 20 г свіжих (10 г сухих) дріжджів
- щіпка солі
Начинка:
- 200-300 г філе лосося
- 100-200 г відвареної картоплі
- 50-100 г твердого сиру (наприклад, російського)
- 1 невелика цибулина
- 1 відварене яйце
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1 ч. л. приправи для рибних страв
- сметана для змазування пирога
- рослинна олія для смаження
- сіль – за смаком
Приготування:
Розвести дріжджі в молоці, процідити і залишити на 10 хв для активації. Всипати половину борошна, перемішати до однорідності, присипати борошном і залишити в теплому місці на 2 год. Всипати в опару борошно, цукор, сіль, додати яйце, вимішати і залишити на 30-60 хв. Влити рослинне масло і вимісити. Місіть тісто, поки воно підходить, 2-3 рази. Обсмажувати очищений подрібнений цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності. Порубати зелень і всипати до цибулі. Додати суміш до картоплі і зробити пюре. Нарізати лосося смужками товщиною 5 мм, посипати сіллю і приправою. Яйце порубати. Розкачати тісто в корж товщиною 1 см на посипаній борошном поверхні і перекласти його на посипаний борошном деко. Рівномірно розподілити пюре по коржику, розкласти лосося і нарізане варене яйце. Натерти сир на тертці і посипати пиріг, підвернути наверх краю коржі, змастити сметаною, випікати в розігрітій духовій шафі при 200 °С до золотистої скоринки.