Кулінарія

Запечена фарширована щука

Трудомісткість приготування і ошатна начинка роблять це блюдо банкетним. Фаршировану щуку потрібно подавати в холодному вигляді. Ціла риба буде святково виглядати на подушці з зелених салатних листя, прикрашена різнокольоровими свіжими овочами: помідорами, огірками, редискою.

Інгредієнти:

  • 1 щука (500-700 г)
  • 30-40 г сметани для змащування
  • Начинка:
  • м’якоть щуки
  • 2-3 млинця
  • 3-4 яйця
  • 2 невеликі цибулини
  • 1 середня морква
  • 10 г желатину
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л. приправи для рибних страв або свіжомеленого білого перцю
  • рослинна олія для смаження
  • сіль – за смаком

Млинці:

  • 100 г борошна
  • 100 мл теплого молока або води (35-40 °С)
  • 1 яйце
  • 5 г цукру
  • кілька гілочок петрушки і/або кропу
  • щіпка солі
  • Додатково:
  • фольга

Приготування:

Очистити щуку від луски, зябер, очей, нутрощів і добре промити. Відокремити м’якоть разом з кістками, щоб не пошкодити шкіру. Зрізати рибну м’якоть з кісток. Замочити рибну м’якоть в підсоленій воді 20-30 хв, щоб видалити запах твані. Віджати м’якоть і пропустити через м’ясорубку. Обсмажувати очищені і довільно нарізані моркву і цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності. Перемішати рибну м’якоть, цибулю, моркву, яйця до однорідності. Додати сіль, приправу або мелений білий перець, попередньо подрібнений часник і желатин. Змішати молоко, яйце, борошно, сіль, цукор і попередньо подрібнену зелень.

Посмажити млинці на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Розкласти фарш на млинці і згорнути рулетики. Наповнити щучу шкірку залишилися рибним фаршем, чергуючи шари млинцевим рулетиками. Змастити сметаною викладену на фольгу розрізом вниз щуку і запікати в розігрітій духовій шафі 20 хв при 150-160 °С і 10 хв при 180 °С. рибу Охолодити і нарізати порційно. Фаршировану щуку можна подати з рибним бульйоном, вареними картоплею, морквою або свек лой в якості гарніру і приправити столовим хріном.