Запечена фарширована щука
Трудомісткість приготування і ошатна начинка роблять це блюдо банкетним. Фаршировану щуку потрібно подавати в холодному вигляді. Ціла риба буде святково виглядати на подушці з зелених салатних листя, прикрашена різнокольоровими свіжими овочами: помідорами, огірками, редискою.
Інгредієнти:
- 1 щука (500-700 г)
- 30-40 г сметани для змащування
- Начинка:
- м’якоть щуки
- 2-3 млинця
- 3-4 яйця
- 2 невеликі цибулини
- 1 середня морква
- 10 г желатину
- 1 зубчик часнику
- 1/2 ч. л. приправи для рибних страв або свіжомеленого білого перцю
- рослинна олія для смаження
- сіль – за смаком
Млинці:
- 100 г борошна
- 100 мл теплого молока або води (35-40 °С)
- 1 яйце
- 5 г цукру
- кілька гілочок петрушки і/або кропу
- щіпка солі
- Додатково:
- фольга
Приготування:
Очистити щуку від луски, зябер, очей, нутрощів і добре промити. Відокремити м’якоть разом з кістками, щоб не пошкодити шкіру. Зрізати рибну м’якоть з кісток. Замочити рибну м’якоть в підсоленій воді 20-30 хв, щоб видалити запах твані. Віджати м’якоть і пропустити через м’ясорубку. Обсмажувати очищені і довільно нарізані моркву і цибулю на розігрітій сковороді з рослинним маслом до готовності. Перемішати рибну м’якоть, цибулю, моркву, яйця до однорідності. Додати сіль, приправу або мелений білий перець, попередньо подрібнений часник і желатин. Змішати молоко, яйце, борошно, сіль, цукор і попередньо подрібнену зелень.
Посмажити млинці на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Розкласти фарш на млинці і згорнути рулетики. Наповнити щучу шкірку залишилися рибним фаршем, чергуючи шари млинцевим рулетиками. Змастити сметаною викладену на фольгу розрізом вниз щуку і запікати в розігрітій духовій шафі 20 хв при 150-160 °С і 10 хв при 180 °С. рибу Охолодити і нарізати порційно. Фаршировану щуку можна подати з рибним бульйоном, вареними картоплею, морквою або свек лой в якості гарніру і приправити столовим хріном.