Зелені помідори у відрі оригінальним способом
Зелені помідори можна чудово заготовляти на зиму як закуску будь-яким способом. Одним з найбільш оригінальних і цікавих є засолювання холодним методом у відрі. Помідори виходять дуже своєрідними за смаком, оскільки на дні відра вони просаливаются сильніше і стають більш насиченими приправами, а верхній шар виходить як малосольний.
Засолювання у відрі
Зелені помідори солять виключно в емальованому відрі. Перед засолюванням перевіряють на відро відколи і цілісність, оскільки кислота з плодів вступає в реакцію з металом і надає готовому продукту гіркуватий присмак. Для засолювання гарненько промиваємо і витираємо насухо відро. Всі інгредієнти також промиваємо і просушуємо. Для самого простого і смачного засолу беремо:
- 3 кг зелених помідорів;
- 4 л води;
- ½ Склянки солі;
- стакан цукру;
- за 5 середніх листочків смородини, хрону;
- пару лаврових листочків;
- штуки три кроповий парасольки;
- часнику 2-3 головки в залежності від розміру;
- селера, запашний перець за смаком.
Всю зелень складаємо на дно відра, зверху викладаємо помідори, потім заливаємо розсолом. Закриваємо всі і встановлюємо гніт. Прибираємо все в темне, прохолодне місце на чотири тижні, потім можна спробувати дивовижно смачні малосольні зелені помідори. Чим довше стоять засолені овочі, тим більш солоними і терпкими вони стають.
З гірчицею
Є ще чудовий рецепт з гірчицею. В даному випадку потрібно:
- 3 кг зелених томатів;
- 4 літри води;
- 50 г порошку гірчиці;
- півсклянки солі;
- за смаком чорного і запашного перцю в горошку;
- 100 г солі;
- півсклянки цукру.
Далі все як звичайно, тобто кладемо зелень на дно відра, потім зелені помідори, заливаємо маринадом. Ставимо відро на 5 днів у темне місце, і можна їсти смачні малосольні зелені томати.
Дуже простий варіант
Існує чудовий рецепт з радянських часів, але він не втратив своєї популярності саме із-за простоти. Для приготування потрібно:
- 3 кг зелених помідорів;
- 2 л води;
- 50 г гірчичний порошку;
- запашний, чорний перець, часник за смаком;
- чверть склянки солі і цукру.
Далі все аналогічно, зелень на дно, потім помідори і заливаємо маринадом зі спеціями. На 5 днів ставимо в холодне місце і їмо малосольну закуску.
Насправді ще існує дуже багато цікавих рецептів маринованих зелених помідорів у відрі. Вони відрізняються своєрідністю смаку і простотою засолювання і є своєрідним блюдом, яке підходить у вигляді закуски практично до будь-якого гарніру.